Vrouwentongen jaargang 1


Vrouwentongen nr 5/6, juni-juli 1978

Vrouwentongen nr 5/6, juni-juli 1978

  Redactioneel
Met dit dubbelnummer, een laatste krachtsinspanning voor de vakantie, komen we nog net met de hakken over de streep: zes nummers in een dik half jaar. Misschien dat we in september met wat grotere tussenpozen uit gaan komen, beter voor ons humeur en onze zenuwen... Hoe het dan geregeld wordt met de abonnementen, staat in het volgende nummer.
Wij hebben een hoop geleerd de afgelopen tijd over het maken van een blad, technies en inhoudelijk, en dat zal ook nog wel een tijdje doorgaan. We hopen dat het blad meer en meer een uitdrukking wordt van wat er in Nijmegen onder vrouwen en in de vrouwenbeweging leeft; we zien dat als een bestaansvoorwaard voor Vrouwentongen.
Dit nummer, een beetje dubbeldik dus en met een poster van de woelige Heksennacht als toegift, bevat weer van alles en nog wat: veel interviews, informatie uit verre landen, serieuze en minder serieuze berichten over onderwijs, wettelijke regelingen, de moeder-dochterdag in de Feeks. Bovendien krijgt Mieke de Haas, die schijnheilige stukjes in de Libelle schrijft over feminisme, flink op haar donder, en kan iedereen die de nieuwe klus heeft gelezen voortaan zelf haar planken ophangen. Tot na de vakantie!
Redaktie: Maja d'Hondt, Jeannette Janssen Duyghuysen, Muck Leyen, Wilma Meeus, Irma Bogers, Loekie Harder, Silvia Lammers, Rieneke Wijland, Biennette Moraal, Jeske Nelissen en Liesbeth Sluiter.
  

INHOUD oa.:

  • Moedermavo
  • Adressen vrouwenhuizen buitenland
  • Vrouwen eisen werk
  • Alternatieve moederdag
  • Feminisme en onderwijs
  • Drukkerij Virginia
  • Feminisme en onderwijs
  • Interview met gevangen vrouwen
  DOWNLOAD / LEES ONLINE

vrouwenbeweging Nijmegen 1978
1978 Heksennacht Nijmegen
1978 Heksennacht Nijmegen

1978 Heksennacht
De oproep om toch aangifte te doen bij de politie na de ongeregeldheden tijdens de Heksennacht, gemaakt door vrouwen van De Feeks.

1978 lesbiese maand Nijmegen
Lesbies feministies genootschap de Knalpot organiseert in juni 1978 een lesbiese maand

meer foto's en affiches 1978-1979