Vrouwentongen jaargang 1


Vrouwentongen nr 3, april 1978

Vrouwentongen nr 3, april 1978

  Vrouwentongen,
Een maandblad dat bedoeld is voor alle vrouwen in Nijmegen en omstreken. Alle richtingen binnen de vrouwenbeweging die hier bestaan willen we aan het woord laten. We volgen daarbij als redaktionele lijn dat we publiceren vanuit een feministiese visie, en dat we met dit blad zinvolle bijdragen leveren aan het gebeuren binnen de vrouwenbeweging. Artikelen die niet passen binnen deze lijn, publiceren we niet. Bij niet-plaatsing van ingezonden brieven krijgt men een reaktie van de redaktie, waarin we dit besluit motiveren. In de redaktie zitten behalve mensen die aktief zijn op het Vrouwencentrum ook mensen uit andere groeperingen binnen de Nijmeegse vrouwenbeweging.
We ondertekenen de artikelen die we zelf schrijven met onze voornaam (een enkele keer met een pseudo­niem). Artikelen van buiten worden ondertekend met de volledige naam of pseudoniem (naam dan bij de redaktie bekend).
Achterpagina: Internationale Vrouwendag. We hebben het wel geweten. Wat een feest! 8 maart 1978: vrouwelijke gevangenen verhuisd naar de betonnen Bijlmerbajes. 8 maart 1978: vrouwen in de Fransestraat door politie op straat gezet.
  

INHOUD oa.:

  • Eén plantje ekstra - een verhaal over de vrouwengevangenis
  • SP Seksistiese Partij?
  • Moeders wil is nog geen wet: De moedermavo in Cuyk
  • Ik kan - Ik wil - Ik durf : Hoe Arnhemse vrouwen een vrouwenhuis kregen
  • Gezondheidszorg - wij willen wat anders
  DOWNLOAD / LEES ONLINE

vrouwenbeweging Nijmegen 1978
1978 lesbiese maand Nijmegen
Lesbies feministies genootschap de Knalpot organiseert in juni een lesbiese maand

1978 Heksennacht Nijmegen
Op 19 mei 1978 vindt in Nijmegen de eerste Heksennacht plaats. De ruim 1500 vrouwen die demonstreren worden geconfronteerd met agressieve reacties en krijgen weinig steun van de politie. Deze poster is in juli 1978 een bijlage van Vrouwentongen.

1978 Heksennacht

meer foto's en affiches 1978-1979