Vrouwentongen jaargang 1


Vrouwentongen nr 2, maart 1978

Vrouwentongen nr 2, maart 1978

  Lieve lezeressen,
Het blijft klungelen; Met de vorm van het blad, 't typewerk, layouten, het houden van interviews, enz. We hebben het formaat van het blad veranderd, omdat dat gemakkelijker op de vouwmachine gaat. Dat scheelt weer. Het lettertype hebben we veranderd omdat we klachten kregen over de leesbaarheid (nog afgezien van de inhoud dan!).
We proberen niet DE redactie van HET vrouwenblad te zijn; we willen graag dat iedereen schrijft, tekent, kritiek geeft, enz. (wel begrijpelijk a.u.b.!) Tot onze grote vreugde dan ook, hebben we veel stukken van andere vrouwen binnen gekregen: een reisverslag over Bolivia, een gedicht, een verhaal over een abortus en het Radboud ziekenhuis, berichten van verschillende vrouwengroepen in Nijmegen. De situatie in het vrouwenkraakpand aan de Fransestraat wordt door de belaagde vrouwen uiteengezet. Steun hen als het nog kan! Eva's Engelen hebben griep, wel hebben we voor u een sensationele fotoreportage; Hartstocht in de Nijmeegse vrouwen w.c.'s.
En waarom heb je nog geen abonnement? Je krijgt er zoveel voor terug! de redaktie.
  

INHOUD oa.:

  • Interview met barvrouwen in het Vrouwencentrum
  • Vrouwenkraakpand Fransestraat
  • Betekent SP Sexistiese Partij?
  • Vrouwen in het COC
  • Is een lesbiese moeder dan geen echte moeder?
  LEES ONLINE

vrouwenbeweging Nijmegen 1978
1978 Vrouwencentrum Nijmegen
Het Vrouwencentrum viert februari 1978 haar eenjarig bestaan.

1978 Heksennacht Nijmegen
Op 19 mei 1978 vindt in Nijmegen de eerste Heksennacht plaats. De ruim 1500 vrouwen die demonstreren worden geconfronteerd met agressieve reacties en krijgen weinig steun van de politie. Deze poster is in juli 1978 een bijlage van Vrouwentongen.

1978 Heksennacht
De oproep om toch aangifte te doen bij de politie wordt gemaakt door vrouwen van De Feeks.

meer foto's en affiches 1978-1979