Vrouwentongen jaargang 1


Vrouwentongen nr 1, januari 1978

Vrouwentongen nr 1, januari 1978

REDACTIONEEL
  Lieve mensen,
Natuurlijk wensen wij jullie een veelbelovend, vrolijk, vrouwvriendelijk, veelzijdig, veerkrachtig, niet vaderlijk, veelwetend, verbazend, verkwikkend, vermakelijk, veelwijvig, verademend, veministich 1978!! En dat zal best lukken met Vrouwentongen.
Dit nummer is officieel het eerste voor de abonnementen (neem er een, als je er nog geen hebt). Het vorige was dus eigenlijk het nuldenummer. We hebben geprobeerd de kritieken die we kregen te bundelen en er wat van te leren. Zoals bijvoorbeeld kritiek op de vormgeving: we gebruiken nu een groter lettertype, minder kolommen, meer illustraties. Eveneens hebben we een kritiek opgenomen naar aanleiding van een artikel uit de vorige krant. Als jij kritiek hebt, schrijf het ons dan! Er is ook de kritiek gekomen dat we een vaste redaktie hebben, maar wij vinden dat het anders niet werkbaar is. Dit betekent niet dat de redaktie konstant uit dezelfde vrouwen bestaat. We zijn blij dat er vele goede reakties zijn gekomen, waaruit blijkt dat er ruimte, behoefte is aan een krant als deze.
Naast een interview met een vrouw die zich bezighoudt met een speciale vorm van vrouwenopvang, is er een reaktie op een interview uit Libelle met een Nijmeegse vrouwelijke psychiater. Ook aan eigen ervaringen hebben we wat: lees daarom wat een vrouw schrijft over haar eigen sterilisatie. Een aantal artikelen en vaste rubrieken worden in deze krant vervolgd. En verder... spanning en sensatie met Eva's Engelen. Kortom: veel leesplezier met dit eigenlijke enige echte eerste nummer van VROUWENTONGEN. De Redaktie.
  

INHOUD oa.:

  • In de Vrouwentang : 'Twee hoge vrouwen over gewone vrouwen'
  • Over sterilisatie : 'Brief aan een ongeboren en onbekend kind'
  • Vrouwe Justitia : 'Juridiese adviezen over werkloosheid'
  • Vrouwen en terrorisme
  • Heksenkollege : 'Hoe vrouwen gek gemaakt worden'
  • Interview : 'Het derde Ordehuis in Alverna'
  • Regionale FORT-dag in Vrouwenhuis
  LEES ONLINE

vrouwenbeweging Nijmegen 1977
Fransestraat 23 sinds oktober 1977 gekraakt.
oktober 1977: voormalig bakkerij Fransestraat 23 gekraakt. zie: Vrouwentongen 1977 nr 0.

studeren? ..voor vrouwen een handicap-race!..
13 / 14 oktober 1977: Vrouwen Interfacultair OverLeg (VIOOL) organiseert i.s.m. De Feeks en Studium Generale een 'Heksenkollege' op KU Nijmegen. zie: Vrouwentongen 1978 nr 1.

studeren? ..voor vrouwen een handicap-race!..
oktober 1977: Til Kuilman en Dorian Hiethaar laten werk zien tijdens het Heksenkollege.

meer foto's en affiches 1970-1977